TORTILLA Z SOSEM CZOSNKOWYM NA BAZIE JOGURTU NATURALNEGO, Z SAŁATA LODOWA, WĘDLINĄ, SEREM ŻÓŁTYM, Z PAPRYKĄ I KISZONYM OGÓRKIEM Z DODATKIEM POMIDORKÓW DAKTYLOWYCH. ŚWIETNE, ZDROWE I SZYBKIE ŚNIADANIE DO SZKOŁY.
MOJE ULUBIONE ŚNIADANIE - Paulina Bekas 4bt
Składniki:
- opakowanie placków tortilli;
- zielone pesto;
- sałata lodowa;
- wędlina (najlepiej drobiowa);
- ser żółty;
- czerwona papryka;
- kiszone ogórki;
- kilka ząbków czosnku;
- jogurt naturalny;
- majonez;
- cytryna;
- sól i pieprz.
Dodatkowo pomidorki daktylowe.
Sposób przygotowania:
1) Placki tortilli smarujemy pesto.
2) Na posmarowane placki układamy liście sałaty.
3) Na wierzch układamy plastry szynki i sera.
4) Paprykę kroimy w paseczki i układany na środku placka.
5) Ogórki kroimy wzdłuż "na cztery" i układamy przy papryce.
6) Ząbki czosnku wyciskamy przez praskę do miseczki, dodajemy sok z połowy cytryny, małe opakowanie jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu. Sól i pieprz do smaku. Mieszamy i polewamy przygotowanego wcześniej placka.
7) Na koniec tortille zwijamy w roladę.
Potrawa gotowa, smacznego ☺